FBBasic

The Urban Mining Company

Over FBBasic

FBBasic richt zich op de herwinning van grondstoffen. Dat doen wij door lineaire productie- en consumptiesystemen om te buigen naar circulaire systemen, die we vervolgens stap voor stap versterken.

 

Producten/diensten

FBBasic focust zich op de volgende vier elementen in een circulair systeem: product ontwerp, retourlogistiek, refurbishment & recycling en een materiaalbank. Waar nodig ondersteunen zij ook op het gebied van business model innovation, marketing & communicatie en change management. Ze ontwikkelen, begeleiden en optimaliseren. Daarnaast wordt middels COFA geoperationaliseerd en worden via Cirmar ondersteunende IT-applicaties geleverd.

 

‘De stad van de toekomst door de ogen van professionals’

“De stad van de toekomst begint met nieuwsgierigheid. Nieuwsgierig zijn naar wat er komen gaat en wat er anders zal zijn over een x-aantal jaar. In mijn ogen is de toekomst voor een groot deel maakbaar. Als je tenminste niet blijft afwachten, maar uitdagingen aan durft te gaan. Ik vind het enorm interessant om mijn omgeving waar te nemen, erover na te denken en verbindingen te leggen. Innovatieve ideeën kunnen dan zomaar uit het niets ontstaan.” – Julie van den Boorn, Sustainable product designer bij Pour Product.

Meer weten over FBBasic?