Circulair COFA

De circulaire economie in de praktijk: samen naar 0% afval!

Over Circulair COFA

COFA zorgt ervoor dat producten worden teruggehaald en gerecycled. Het gaat hierbij om nieuw ontwikkelde, circulaire, maar ook bestaande, niet-circulaire producten. Bij deze laatste categorie letten wij erop dat ze voldoen aan kwaliteitscriteria om weer in een volgende gebruiksfase te kunnen worden ingezet. Op deze manier maken zij de transitie naar een circulaire economie, stap voor stap.

 

Diensten

Verzamelen – refurbishment/recycling – hergebruik. De focus van COFA bevat momenteel de inzameling van werkkleding, veiligheidsschoenen en overige persoonlijke beschermingsmiddelen. Ze halen op, sorteren, ontmantelen en creëren zo veel mogelijk nieuwe grondstoffen en/of producten. Bij circulaire producten voor 100%, voor niet-circulaire producten voor ruim 80%. Immers, elke stap beter dan storten of verbranden is een stap in de goede richting.

 

Põur

Pōur ontwerpt duurzame lifestyle producten uit gebruikte materialen en grondstoffen. Materialen die nu na gebruik verloren gaan en nog geen nieuwe bestemming kennen. Bij Pōur zien wij geen gebruikte producten maar waardevolle grondstoffen. Grondstoffen die voor een bepaald gebruik en gebruiksduur ontworpen en gemaakt zijn. Maar wat gebeurt er na gebruik? Onze producten worden gemaakt van gedragen werkkleding uit verschillende industrieën.

Meer weten over COFA?